Portré rajzolás megrendelésre, fotóról is
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2005-12-18
 
óra
 
 
MAGAMRÓL

Zugor Zoltán néven 1964-ben születtem.

Tanulmányaim:

A képzőművészet alapjait, a rajztagozatos gimnázium mellett, elsősorban szakkörökben, táborokban és magán úton, mesterektől tanultam és természetesen a kollégáktól.
Mestereim: Újhelyi Gábor, Pálffy Károly, Kozma Imre, Ifj. Hegyeshalmi László, Misch Ádám festőművészek és Orr Lajos szobrászművész.
Alkotó táborok: Mártély ’83, ’84, ahol tájképrajzolást tanultam; Sümeg ’83, ’84, ’85, Veszprém ’86, ’87, ahol mind a rajzstúdiumokban, mind pedig a kísérletező képalkotásban kaptam hasznos tanácsokat és szereztem jártasságot; Siófok ’87, ’89, ’90, ahol Misch Ádám festőművész szellemisége és Hegyi Lóránt előadásai gyakoroltak mély benyomást művészi felfogásomra.

Képességeim azóta is nap mint nap, folyamatosan fejlesztem.

Kiállításaim:

Műalkotásaim 1983 és 1995 között majd 40, 2004-2005-ben 4 kiállításon mutattam be.

Kollektív tárlatok közül megemlíteném többek között:
XVII. Veszprém Megyei Amatőr Képző- és Iparművészeti kiállítás (Veszprém, 1986). Ahol 22 évesen a megyei tanács fődíját nyertem el.
X. Ajkai őszi Tárlat, (Ajka, 1986). Itt először állítottam ki a megye „profi” művészeivel.
IX. Balatoni Kisgrafikai Biennálé (Tihany, 1987). Első rangos, országos tárlat.
VI. Országos Rajzbiennálé (Salgótarján, 1992).
Fiatal Művészek Stúdiója éves kiállítása (Ernst Múzeum, 1992).
TÉR-MU-HELY csoport kiállítása (Balatonfüred, München 2004.) Balatonfüreden az első két hónapig nyitva tartó szabadtéri kiállítást valósítottuk meg 8 neves művész társammal.

Egyéni kiállításaim közül jelentősnek tartom az 1988-as Világkerék címu kiállítás sorozatot, (Békés, Jantyik Mátyás Múzeum, szeptember, Békéscsaba, Művelődési Ház, október, Lágymányosi Közösségi Ház, november). Ezen a kiállításon tettem le és mutattam be először azt a képi világot, amit igazán magaménak érzek.


Szervezeti munkásság:

Több kisebb művészeti egyesületnek vagyok tagja, és egyik vezetője a TÉR-MŰ-HELY Képzőművészeti Alkotó Egyesületnek.
Régebben, 1982-87 között tagja voltam a Füredi Műhely alkotóközösségnek. Ez a csoport a Balatonfüreden élő, elsősorban tájképeket festő, amatőrművészeket foglalta magába.
Az első művészeti csoportot 1984-ben szerveztem 2020MMXX néven. Diákok és húszon éves fiatalok képzőművészeti szárnypróbálkozásának adva teret ezzel.
1985-87 között az akkori amatőr mozgalomban aktívan tevékenykedtem, így az Amatőr Képzőművészek (megyei küldöttek) Tanácsa (AKT) Veszprém megyei területi képviselője voltam.
1989-től a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tiszteletbeli tagja voltam, majd 1991-től felvettek rendes tagjaik közé.
Képzőművész kollégáimmal 1995-ben alapítottuk a Füredi Portrérajzolók Egyesületét, melynek évekig elnöke voltam.

A 2004-ben alakult TÉR-MŰ-HELY csoportunkkal egy újfajta képzőművészeti bemutatkozási lehetőséget próbáltunk ki Balatonfüreden. Szabad térben, egy parkban állítunk ki festményeket, grafikákat, szobrokat.

Illusztrálás, portré és karikatúra rajzolás:

1985-től tevékenykedek főállású, hivatásos grafikusként. Több évet töltöttem múzeumokban, műtárgyak és rekonstrukciók rajzolásával, továbbá ásatásokon helyszínrajzok készítésével, valamint kiállítások építésével. Később, ‘88-tól művelődési házaknak „dekoráltam” és kulturális és kereskedelmi reklámanyagokat terveztem intézményeknek cégeknek. (plakát, szórólap, katalógus, műsorfüzet, stb.).

 

Könyvborítóimmal és az általam illusztrált könyvekkel 1993-tól vagyok folyamatosan jelen a  könyvkiadás területén. A Zugor Műterem illusztrátor stúdiót 1998-ban hoztam létre. Eddig Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában több száz könyv jelent meg címlapján az én munkáimmal és több ezer festményem és rajzom díszíti a könyvek belső oldalait.

A Szalay Könyvkiadóval az Íme az ember című könyvünk elnyerte a Hundidac 2003 bronz díját.

 

A portrérajzolás és festés az egyik erősségem. 1987-től Balatonfüreden, nyaranta rajzolok portrékat és karikatúrákat. E mellett évközben megrendelésre is rajzolok, vagy festek arcképeket. 

 

A többiről beszéljenek a képek.

 

2006. január 6.

 

Zugor Zoltán

 
 
KARIKATÚRA
 
 
KÖNYVBORÍTÓK ILLUSZTRÁCIÓK
 
 
KÉPGRAFIKÁK
 
 
DARK ART
 
 
SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!