Portré rajzolás megrendelésre, fotóról is
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2005-12-18
 
óra
 
 
MAGAMRÓL

Zugor Zoltán néven 1964-ben születtem.

Tanulmányaim:

A képzőművészet alapjait, a rajztagozatos gimnázium mellett, elsősorban szakkörökben, táborokban és magán úton, mesterektől tanultam és természetesen a kollégáktól.
Mestereim: Újhelyi Gábor, Pálffy Károly, Kozma Imre, Ifj. Hegyeshalmi László, Misch Ádám festőművészek és Orr Lajos szobrászművész.
Alkotó táborok: Mártély ’83, ’84, ahol tájképrajzolást tanultam; Sümeg ’83, ’84, ’85, Veszprém ’86, ’87, ahol mind a rajzstúdiumokban, mind pedig a kísérletező képalkotásban kaptam hasznos tanácsokat és szereztem jártasságot; Siófok ’87, ’89, ’90, ahol Misch Ádám festőművész szellemisége és Hegyi Lóránt előadásai gyakoroltak mély benyomást művészi felfogásomra.

Képességeim azóta is nap mint nap, folyamatosan fejlesztem.

Kiállításaim:

Műalkotásaim 1983 és 1995 között majd 40, 2004-2005-ben 4 kiállításon mutattam be.

Kollektív tárlatok közül megemlíteném többek között:
XVII. Veszprém Megyei Amatőr Képző- és Iparművészeti kiállítás (Veszprém, 1986). Ahol 22 évesen a megyei tanács fődíját nyertem el.
X. Ajkai őszi Tárlat, (Ajka, 1986). Itt először állítottam ki a megye „profi” művészeivel.
IX. Balatoni Kisgrafikai Biennálé (Tihany, 1987). Első rangos, országos tárlat.
VI. Országos Rajzbiennálé (Salgótarján, 1992).
Fiatal Művészek Stúdiója éves kiállítása (Ernst Múzeum, 1992).
TÉR-MU-HELY csoport kiállítása (Balatonfüred, München 2004.) Balatonfüreden az első két hónapig nyitva tartó szabadtéri kiállítást valósítottuk meg 8 neves művész társammal.

Egyéni kiállításaim közül jelentősnek tartom az 1988-as Világkerék címu kiállítás sorozatot, (Békés, Jantyik Mátyás Múzeum, szeptember, Békéscsaba, Művelődési Ház, október, Lágymányosi Közösségi Ház, november). Ezen a kiállításon tettem le és mutattam be először azt a képi világot, amit igazán magaménak érzek.


Szervezeti munkásság:

Több kisebb művészeti egyesületnek vagyok tagja, és egyik vezetője a TÉR-MŰ-HELY Képzőművészeti Alkotó Egyesületnek.
Régebben, 1982-87 között tagja voltam a Füredi Műhely alkotóközösségnek. Ez a csoport a Balatonfüreden élő, elsősorban tájképeket festő, amatőrművészeket foglalta magába.
Az első művészeti csoportot 1984-ben szerveztem 2020MMXX néven. Diákok és húszon éves fiatalok képzőművészeti szárnypróbálkozásának adva teret ezzel.
1985-87 között az akkori amatőr mozgalomban aktívan tevékenykedtem, így az Amatőr Képzőművészek (megyei küldöttek) Tanácsa (AKT) Veszprém megyei területi képviselője voltam.
1989-től a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tiszteletbeli tagja voltam, majd 1991-től felvettek rendes tagjaik közé.
Képzőművész kollégáimmal 1995-ben alapítottuk a Füredi Portrérajzolók Egyesületét, melynek évekig elnöke voltam.

A 2004-ben alakult TÉR-MŰ-HELY csoportunkkal egy újfajta képzőművészeti bemutatkozási lehetőséget próbáltunk ki Balatonfüreden. Szabad térben, egy parkban állítunk ki festményeket, grafikákat, szobrokat.

Illusztrálás, portré és karikatúra rajzolás:

1985-től tevékenykedek főállású, hivatásos grafikusként. Több évet töltöttem múzeumokban, műtárgyak és rekonstrukciók rajzolásával, továbbá ásatásokon helyszínrajzok készítésével, valamint kiállítások építésével. Később, ‘88-tól művelődési házaknak „dekoráltam” és kulturális és kereskedelmi reklámanyagokat terveztem intézményeknek cégeknek. (plakát, szórólap, katalógus, műsorfüzet, stb.).

 

Könyvborítóimmal és az általam illusztrált könyvekkel 1993-tól vagyok folyamatosan jelen a  könyvkiadás területén. A Zugor Műterem illusztrátor stúdiót 1998-ban hoztam létre. Eddig Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában több száz könyv jelent meg címlapján az én munkáimmal és több ezer festményem és rajzom díszíti a könyvek belső oldalait.

A Szalay Könyvkiadóval az Íme az ember című könyvünk elnyerte a Hundidac 2003 bronz díját.

 

A portrérajzolás és festés az egyik erősségem. 1987-től Balatonfüreden, nyaranta rajzolok portrékat és karikatúrákat. E mellett évközben megrendelésre is rajzolok, vagy festek arcképeket. 

 

A többiről beszéljenek a képek.

 

2006. január 6.

 

Zugor Zoltán

 
 
KARIKATÚRA
 
 
KÖNYVBORÍTÓK ILLUSZTRÁCIÓK
 
 
KÉPGRAFIKÁK
 
 
DARK ART
 
 
SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt