Portré rajzolás megrendelésre, fotóról is
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
számláló
Indulás: 2005-12-18
 
óra
 
 
MAGAMRÓL

Zugor Zoltán néven 1964-ben születtem.

Tanulmányaim:

A képzőművészet alapjait, a rajztagozatos gimnázium mellett, elsősorban szakkörökben, táborokban és magán úton, mesterektől tanultam és természetesen a kollégáktól.
Mestereim: Újhelyi Gábor, Pálffy Károly, Kozma Imre, Ifj. Hegyeshalmi László, Misch Ádám festőművészek és Orr Lajos szobrászművész.
Alkotó táborok: Mártély ’83, ’84, ahol tájképrajzolást tanultam; Sümeg ’83, ’84, ’85, Veszprém ’86, ’87, ahol mind a rajzstúdiumokban, mind pedig a kísérletező képalkotásban kaptam hasznos tanácsokat és szereztem jártasságot; Siófok ’87, ’89, ’90, ahol Misch Ádám festőművész szellemisége és Hegyi Lóránt előadásai gyakoroltak mély benyomást művészi felfogásomra.

Képességeim azóta is nap mint nap, folyamatosan fejlesztem.

Kiállításaim:

Műalkotásaim 1983 és 1995 között majd 40, 2004-2005-ben 4 kiállításon mutattam be.

Kollektív tárlatok közül megemlíteném többek között:
XVII. Veszprém Megyei Amatőr Képző- és Iparművészeti kiállítás (Veszprém, 1986). Ahol 22 évesen a megyei tanács fődíját nyertem el.
X. Ajkai őszi Tárlat, (Ajka, 1986). Itt először állítottam ki a megye „profi” művészeivel.
IX. Balatoni Kisgrafikai Biennálé (Tihany, 1987). Első rangos, országos tárlat.
VI. Országos Rajzbiennálé (Salgótarján, 1992).
Fiatal Művészek Stúdiója éves kiállítása (Ernst Múzeum, 1992).
TÉR-MU-HELY csoport kiállítása (Balatonfüred, München 2004.) Balatonfüreden az első két hónapig nyitva tartó szabadtéri kiállítást valósítottuk meg 8 neves művész társammal.

Egyéni kiállításaim közül jelentősnek tartom az 1988-as Világkerék címu kiállítás sorozatot, (Békés, Jantyik Mátyás Múzeum, szeptember, Békéscsaba, Művelődési Ház, október, Lágymányosi Közösségi Ház, november). Ezen a kiállításon tettem le és mutattam be először azt a képi világot, amit igazán magaménak érzek.


Szervezeti munkásság:

Több kisebb művészeti egyesületnek vagyok tagja, és egyik vezetője a TÉR-MŰ-HELY Képzőművészeti Alkotó Egyesületnek.
Régebben, 1982-87 között tagja voltam a Füredi Műhely alkotóközösségnek. Ez a csoport a Balatonfüreden élő, elsősorban tájképeket festő, amatőrművészeket foglalta magába.
Az első művészeti csoportot 1984-ben szerveztem 2020MMXX néven. Diákok és húszon éves fiatalok képzőművészeti szárnypróbálkozásának adva teret ezzel.
1985-87 között az akkori amatőr mozgalomban aktívan tevékenykedtem, így az Amatőr Képzőművészek (megyei küldöttek) Tanácsa (AKT) Veszprém megyei területi képviselője voltam.
1989-től a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tiszteletbeli tagja voltam, majd 1991-től felvettek rendes tagjaik közé.
Képzőművész kollégáimmal 1995-ben alapítottuk a Füredi Portrérajzolók Egyesületét, melynek évekig elnöke voltam.

A 2004-ben alakult TÉR-MŰ-HELY csoportunkkal egy újfajta képzőművészeti bemutatkozási lehetőséget próbáltunk ki Balatonfüreden. Szabad térben, egy parkban állítunk ki festményeket, grafikákat, szobrokat.

Illusztrálás, portré és karikatúra rajzolás:

1985-től tevékenykedek főállású, hivatásos grafikusként. Több évet töltöttem múzeumokban, műtárgyak és rekonstrukciók rajzolásával, továbbá ásatásokon helyszínrajzok készítésével, valamint kiállítások építésével. Később, ‘88-tól művelődési házaknak „dekoráltam” és kulturális és kereskedelmi reklámanyagokat terveztem intézményeknek cégeknek. (plakát, szórólap, katalógus, műsorfüzet, stb.).

 

Könyvborítóimmal és az általam illusztrált könyvekkel 1993-tól vagyok folyamatosan jelen a  könyvkiadás területén. A Zugor Műterem illusztrátor stúdiót 1998-ban hoztam létre. Eddig Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában több száz könyv jelent meg címlapján az én munkáimmal és több ezer festményem és rajzom díszíti a könyvek belső oldalait.

A Szalay Könyvkiadóval az Íme az ember című könyvünk elnyerte a Hundidac 2003 bronz díját.

 

A portrérajzolás és festés az egyik erősségem. 1987-től Balatonfüreden, nyaranta rajzolok portrékat és karikatúrákat. E mellett évközben megrendelésre is rajzolok, vagy festek arcképeket. 

 

A többiről beszéljenek a képek.

 

2006. január 6.

 

Zugor Zoltán

 
 
KARIKATÚRA
 
 
KÖNYVBORÍTÓK ILLUSZTRÁCIÓK
 
 
KÉPGRAFIKÁK
 
 
DARK ART
 
 
SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS
 

Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!